مهاجرت به اروپا
مقدمه
سفر، جابهجایی و مهاجرت ( اقامت) از گذشته در جهان از جمله پدیدههای طبیعی و گاهی جبری هستند که انسانها برای آشنایی با فرهنگهای دیگر مردمان، تغییر شرایط زندگی و یا دستیابی به افقهای تازه به آن روی میآورند. جنگ، شرایط نامناسب اقتصادی و فراهم نبودن ایدئالهای زندگی در یک کشور باعث میشود که افراد بسیاری ازجمله جوانان برای زندگی، کار و تحصیلات به دیگر کشورها مهاجرت کنند.
در میان پنج قاره جهان اروپا با داشتن آبوهوای مدیترانهای، کشورهای صنعتی و پیشرفته و همچنین شرایط تحصیلی مناسب یکی از مقاصد اصلی مهاجران بوده است.
قاره اروپا
اروپا با داشتن مساحت ۱۰ میلیون مترمربع یکی از کوچکترین و درعینحال زیباترین قارههای جهان است. این قاره از آسیا تا اقیانوس اطلس و از آفریقا ا قطب شمال امتداد دارد. سالانه بیش از ۴۸۰ میلیون نفر از قاره سبز بازدید میکنند و ۷ کشور از قاره اروپا جزو ده کشور پربازدید و مورد استقبال گردشگران هستند.
آبوهوای اروپا معتدل است بااینحال تفاوتهای آب و هوایی شدیدی در مناطق مختلف آن نیز دیده میشود. آبوهوای نیمه گرمسیری در نزدیکی مدیترانه در جنوب تا آبوهوای قطبی در عرضهای شمالی جغرافیایی، سرمای شدید فقط در شهرهای شمال اسکاندیناوی و بخشهایی از اروپایی روسیه در فصل زمستان دیده میشود.
درست است که اروپا کوچکترین قاره جهان است اما تفاوتهای عمیقی ازنظر فرهنگی در بین کشورها وجود دارد. بهعنوانمثال مرزهای شرقی اروپا بهخوبی تعریفنشده است و بعضی از شهرهای مرزی جز قاره آسیا بهحساب میآیند و بخش اعظم روسیه و تقریباً نیمی از کشور ترکیه آسیایی هستند.

بهطورکلی مناطق اروپا شامل حوزه بالکان (شامل کشورهای آلبانی، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، کرواسی، مولداوی، مونتهنگرو، مقدونیه شمالی، رومانی، صربستان) دارای طبیعت زیبا و تاریخ غنی اما ازنظر سیاسی اغلب آشفته، ایالتهای بالتیک (لتونی، استونی، لیتوانی)، بنلوکس (بلژیک، لوکزامبورگ و هلند)، هلند کشور لالهها، پنیر و آسیابهای بادی در کنار بلژیک کشوری چندزبانه با شهرهای تاریخی که با لوکزامبورگ و هلند هممرز هستند.
انگلیس و ایرلند، اروپای مرکزی (آلمان، اتریش، جمهوری چک، مجارستان، لهستان، اسلواکی، اسلونی، سوئیس، لیختناشتاین)، فرانسه و موناکو، یونان، قبرس و ترکیه در قسمت مدیترانه شرقی، اسپانیا، پرتقال، ایتالیا، کشورهای نوردیک (دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ و سوئد) ازجمله مناطق و کشورهای این قاره زیبا هستند.
اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا یک اتحادیه اقتصادی- سیاسی است که دربردارنده ۲۸ کشور اروپایی است. این اتحادیه در سال ۱۹۹۹ واحد پول مشترک اروپا را، یورو اعلام کرده است.
فعالیتهای اتحادیه اروپا شامل سیاستهای عمومی و انواع سیاستهای مختلف درزمینهٔ های اقتصادی، امور خارجه، دفاع، کشاورزی، تجارت و … است.
آلمان، اتریش، اسپانیا، استونی، اسلواکی، اسلوونی، ایتالیا، ایرلند، بلژیک، بلغارستان، بریتانیا، جمهوری پرتغال، جمهوری چک، دانمارک، رومانی، سوئد، فرانسه، فنلاند، قبرس، کرواسی، لاتویا، لوکزامبورگ، لهستان، لیتوانی، مالت، مجارستان، هلند و یونان کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند که به آنها ایالتهای عضو نیز گفته میشود.
کشورهای ترکیه، ایسلند، صربستان، مقدونیه، گرجستان و مونتهنگرو نیز خواستار پیوستن به اتحادیه اروپا بوده و کشور انگلستان نیز بهتازگی از آن خارج شده است.
حوزه یورو در اتحادیه اروپا نیز شامل کشورهای منطقه یورو است.
یورو پول واحد ۱۹ کشور از ۲۸ کشور اتحادیه اروپا است که به ۱۰۰ سنت تقسیم میشود. آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، هلند، بلژیک، اتریش، فنلاند، پرتغال، ایرلند، لوکزامبورگ و یونان ازجمله کشورهایی هستند که از واحد یورو استفاده میکنند.
آشنایی با شینگن
اگر به دنبال مهاجرت به اروپا هستید حتماً نام شینگن و ویزای آن به گوش شما خورده است. ویزای شینگن شامل ۲۶ کشور اروپایی است که طی قراردادی در سال ۱۹۸۵ (دهکده شینگن در لوکزامبورگ) بزرگترین منطقه بدون پاسپورت جهان را تشکیل دادهاند.
افراد حاضر در این کشورها بدون پاسپورت و دیگر محدودیتهای مرزی میتوانند به دیگر کشورهای حوزه سفر کنند.
این حوزه شامل ۲۲ کشور اتحادیه اروپا و ۴ کشور عضو تجارت آزاد اروپا است. کشورهای اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس و لیختن اشتاین، ۲۶ کشور عضو پیمان شینگن میباشند.
انواع ویزای شینگن
هر چه کشورهای حوزه شینگن نسبت به مسافرت اعضای خود آسانگیر هستند نسبت به مسافرت و تردد دیگر افراد سختگیر میباشند. بسیاری از کشورهای دنیا برای سفر و اقامت در شینگن نیاز به ویزا دارند که کشور ما ایران نیز ازجمله این کشورها است. ویزای شینگن دارای انواع مختلف A،B،C،D است.
- ویزای نوع A معمولاً برای ترانزیت فرودگاهی در کشورهای حوزه شینگن است. در این نوع ویزا فرد اجازه خروج از فرودگاه را ندارد.
- ویزای نوع B: ویزای ترانزیتی برای عبور از کشورهای حوزه شینگن بهوسیله خودرو و یا قطار طی ۵ روز است.
- ویزای نوع C: ویزای کوتاهمدت برای سفر با اهداف فرهنگی، گردشگری، مسابقات ورزشی، تفریحی و یا دیدار اقوام است.
- ویزای نوع D: برای افرادی صادر میشود که برای تحصیل، کار یا اقامت به کشورهای حوزه شینگن سفر میکنند. این ویزا دارای دو نوع سینگل و مولتی است.
مهاجرت به اروپا
این روزها اروپا و دنیای پر از رشد و نمود آن، رویای جوانان ایرانی شده است. برخی این رویا را غیرواقعی میدانند اما ما به شما میگوییم هنوز هم راه اقامت اروپا برای ایرانیان باز است.
مهاجرت به اروپا از طریق سرمایهگذاری، کار، تحصیل و خرید ملک و همینطور سایر روشهای مربوط به ثبت شرکت فراهم شده است. اروپا منطقهای بینظیر برای رسیدن به آنچه در ذهن شماست.
اگر به نقشه قاره اروپا نگاهی بیندازید خواهید دید که در نیمکره شمالی قرار دارد. قاره اروپا شامل غربیترین منطقه اورآسیا است و از سمت شمال با اقیانوس قطبی همسایه است. قاره اروپا ششمین قاره بزرگ در دنیا محسوب میشود.
مهاجرت سرمایهگذاری و تمکن مالی در سالهای اخیر بیشترین تقاضا را دارد. ویزای کاری اروپا با توجه به تنوع کاری بالا و قوانین استاندارد موجود بسیار رؤیت شده است.
ویزای کشورهای اروپایی در نهایت بر اساس هدف مهاجرت شما منجر به تابعیت اروپا شده و حق شهروندی به شخص مورد نظر تعلق میگیرد.

انواع مهاجرت به اروپا
مهاجرت به اروپا از طریق کار:
ویزای کاری یکی از روشهای اخذ ویزای اروپا محسوب میشود. در این راستا متقاضی دو راه در پیش دارد. روش اول به این صورت است که کار از طریق یک کارفرما که در داخل کشورهای اروپایی فعالیت میکند ،
فراهم شود. در این روش دعوتنامه یا پیشنهاد کاری از طرف کارفرما صادر میشود. یک نوع ویزای جستجوی کار نیز وجود دارد که بهعنوان جاب سیکر شناخته میشود.
این ویزا برای یافتن شغل صادر میشود حقیقت امر اینکه شما برای یافتن کار و مهاجرت به اروپا بهتر است سابقه کاری خوب و مدرک زبان مرتبط داشته باشید.
دو کشور آلمان و اتریش شرایط لازم برای ویزای جستجوی کار را فراهم میسازند، برای کشور آلمان ارائه مدرک آلمانی B1 نیاز است و حداقل 3 سال سابقه کار حائز اهمیت است و در مورد کشور اتریش نیز اعطای ویزای جستجوی کار بر اساس سیستم امتیازبندی دیده میشود.
مهاجرت-به-اروپا از طریق تحصیل:
رتبه دانشگاههای اروپا بسیار خوب است و تقاضا برای اخذ ویزای تحصیلی اروپا نیز روز به روز بیشتر میشود. انگلیس پس از ایالاتمتحده آمریکا رتبه دوم برای تحصیل را شامل میشود. خوشبختانه تحصیل فوقلیسانس و دکترا در انگلیس بسیار رایج است. تحصیل در آلمان نیاز به مدرک زبان B2 و یا حداقل C1 آلمانی است.
مهاجرت-به-اروپا از طریق سرمایهگذاری:
سرمایهگذاری روشی بسیار عالی برای مهاجرت به اروپا محسوب میشود. بهعنوان مثال خرید ملک در پرتغال یکی از روشهای سرمایهگذاری بسیار ارزشمند است که طبق بهرهبرداری مشخص به شما اجازه میدهد به اقامت دائم این کشور دست یابید. از دیگر روشهای سرمایهگذاری در اروپا میتوان به ثبت شرکت اشاره کرد که به نوع خود میتواند یک طرح تجاری بسیار عالی باشد.
مهاجرت-به-اروپا از طریق تولد:
سیستم خاک و خون برای مهاجرت از طریق تولد ارزیابی میشود. در کشورهای اروپایی از سیستم خون برای تابعیت تولد پیروی میشود به این ترتیب که پدر یا مادر کودک متولد شده میبایست تبعه یا اقامت دائم کشور اروپایی را داشته باشند تا فرزند بتواند از تابعیت اروپایی استفاده نماید.
مهاجرت-به-اروپا از طریق ازدواج:
فرد متقاضی میبایست با فردی که تبعه اروپا است و یا اقامت دائم این کشور دارد ازدواج کند. در این صورت وی واجد شرایط اقامت و تابعیت این کشور خواهد بود.
تمکن مالی فرد در این زمینه اهمیت زیادی دارد و باید اثبات شود که توانایی مالی لازم برای بررسی هزینه همسر خود را داشته باشد
بنیاد مهاجرتی دکتر سعید محمدی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.